Zöldprogram

Z Z
A TERMÉK DEFINÍCIÓJA:

Teljes körű szolgáltatás nyújtása garanciával energia-hatékony beruházáshoz a felméréstől a kivitelezést követő ellenőrző vizsgálatig.

A TERMÉK KÖRNYEZETVÉDELMI JELENTŐSÉGE:

A „Zöld Program” keretében történő energiakorszerűsítési beruházások csökkentik az épület széndioxid kibocsátását, mérsékelve ezáltal a környezetünkre gyakorolt káros hatását.

A TERMÉK CÉLJA:

A „Zöld Program” elsődlegesen családi házas épületek energiahatékonyságát növelő, akár közel nulla energiaigény szintre történő felújítását, átalakítását, korszerűsítését, bővítését szolgálja.

A TERMÉK CÉLCSOPORTJA:

Elsődleges célcsoport: családi házak, lakóépületek.

Másodlagos célcsoport: minden olyan épület, amelynél feltárhatók hővesztéssel járó hibák, hiányosságok.

KÖTELEZŐ AZ ENERGIATANUSÍTVÁNY

Az energiapazarlás, a fűtési- és áram költségek, az energiaárak folyamatos, drasztikus növekedése, a környezetszennyezés fokozódása miatt az állam rendeletben előírta minden új lakás építőjének, hogy ingatlana energiatanúsítvánnyal rendelkezzen. 2012-től már a használt épületekre is kötelező kiállítani az energiatanúsítványokat.

Sokan talán feleslegesnek tartják a tanúsítvány beszerzését, de 2012-től csak ezzel a bizonyítvánnyal lehet eladni vagy bérbe adni az ingatlanokat.

A szakértők szerint, akinek a jövőben nem lesz ilyen okmánya, annak a lakásának piaci értéke csökkenni fog. De az okmány hiánya a hitelbírálatkor is érzékelhető lesz: a rosszabb besorolású energiatanúsítványra kevesebb hitelt adnak majd a bankok. 2020-as EU direktíva alapján.

MIBEN SEGÍT A PROGRAM AZ ÉRDEKLŐDŐK SZÁMÁRA?
 • épületenergetikai állapotfelmérés a jelenlegi helyzetre vonatkozóan
 • több választható felújítási javaslat
 • szakértői kivitelezés, műszaki ellenőr biztosításával
 • energetikai tanúsítvány és hőkamerás felvételek készítése a felújítást követő állapotról
MIÉRT ÉRDEMES ENERGIAHATÉKONY FELÚJÍTÁST VÁLASZTANI?
 • mert jelentősen csökkenthető az épület havi energiafogyasztása
 • mert javul az épület fenntarthatósága és állaga
 • mert lakásának értéke a felújítás hatására emelkedik
 • mert energetikai tanúsítvány bizonyítja a lakás energetikai besorolását​

A „ZÖLD PROGRAM” FOLYAMATA:

Építészmérnök kollégánk az ügyféllel előzetesen egyeztetett időpontban elvégzi a műszaki felmérést az épület jelenlegi műszaki állapotát a saját készítésű és tulajdonú felmérőlap (Excel dokumentum) segítségével, illetve képeket készít digitális kamerával az épület részleteiről, látható hibáiról. A helyszíni felméréssel elkerülhetők az épületről fellelhető tervdokumentumokban nem szereplő változtatások miatt fellépő, esetleges méretezési hibák.

Tervezői jogosultsággal rendelkező épületgépész-energetikus munkatársunk a helyszíni felmérés során szerzett, valós adatok alapján készíti el a jogszabályi előírásoknak megfelelő, központi rendszerben regisztrált, hiteles energetikai tanúsítványt.

A helyszíni felmérés és az energetikai tanúsítvány alapján meghatározzuk milyen technológiák alkalmazásával érhető el a legnagyobb energia megtakarítás az ingatlan esetében. A projektjavaslatban az ingatlan műszaki paramétereihez igazodva többszintű fejlesztési opciókat dolgozunk ki, esetileg meghatározva az egyes opciók megvalósítása révén elérhető megtakarításokat, a beruházások költségeit és a beruházások elvégzése után várható új energetikai besorolásokat.

Az ügyfél által kiválasztott beruházási opció alapján komplett tervdokumentáció, illetve beavatkozási terv elkészítése, teljes körű költségvetés elkészítése.

Amennyiben az ügyfél által kiválasztott opció szükségessé teszi, specifikus szakterületen tevékenykedő társtervezőktől kérünk ajánlatot bizonyos tervezői munkák megvalósítására.

Építéshatósági, illetve elektromos engedélyeztetési eljárások lefolytatása.

A választott beruházási opció kivitelezésére 60 hónap, eszközökre gyártói garanciát biztosítunk.

Tervezői jogosultsággal rendelkező épületgépész-energetikus munkatársunk a kivitelezést követően, valós adatok alapján készíti el a jogszabályi előírásoknak megfelelő, központi rendszerben regisztrált, hiteles energetikai tanúsítványt az ingatlan beruházást követő állapotáról.

A beruházást követő télen (amikor 5 fok alá süllyed a hőmérséklet) az ingatlanról hőkamerás felvételt készítünk, ellenőrizve ezzel az energia hatékony beruházás sikerességét.

A „ZÖLD PROGRAM” KERETÉBEN MEGVALÓSÍTOTT ENERGIA-HATÉKONY BERUHÁZÁSOK ELŐNYEI:

 • Közvetlen energia költség megtakarítás
 • Azonnali komfortérzet növekedés
 • Rövid távú megtérülés
 • Ingatlan értékének növekedése a kedvezőbb energetikai besorolás által
 • Javul az épület fenntarthatósága és állaga
 • Energetikai tanúsítvány bizonyítja a lakás energetikai besorolását

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT FORDULJON SZAKÉRTŐ KOLLÉGÁNKHOZ